Страна Франция

Что посмотреть во Франции

Туристические маршруты

До Франції на Різдво

У країні витонченого смаку різдвяні ярмарки теж вирізняються елегантністю й особливим шармом. На тутешніх ринках можна знайти не лише найкращі кулінарні делікатеси, а й справжні святкові витвори мистецтва та ремесел.

Розпочинати турне слід, звісно ж, з Парижа. Найбільший та найелегантніший ярмарок країни простягся від каруселі на Єлисейських полях аж до площі Згоди. У передріздвяну пору найвідоміший проспект міста, всіяний вогнями, заполоняють ятки, що пропонують традиційний глінтвейн, смажені каштани, імбирні пряники, нугу і море святкових прикрас. Цього року право запалити різдвяну ілюмінацію на Єлисейських полях отримала актриса Шарлотта Генсбур (минулого року це зробила Маріон Котійяр). Кольорові вогники у столиці сяятимуть до 10 січня.

З Парижа вирушайте до Страсбурга, щоб встигнути на Сhristkindelsmarik — один з найбільших зимових ярмарків країни. Діток радимо повести до La Petite France — затишного району з казковими лісовими будиночками, різдвяними крамничками і пекарнею. Солодкі символи ярмарку — фігурки з тіста mannele, які слід дарувати на свято Миколая, та особливі новорічні пироги stolle.

Різдвяний ярмарок в Ам’єні відрізняється від інших своїм альпійським колоритом. Лише тут ви знайдете знамените чавунне кухонне приладдя Le Creuset, витончені вироби з кришталю та скла ручної роботи, м’якенькі светри з ангори. Та й місцеві їстівні сувеніри, від одного переліку яких тече слинка, вас не розчарують: вугор, креветки, качка, форель, не кажучи вже про шоколад Beauvais і відоме ам’єнське мигдальне печиво.